Υπόμνημα Ενεργών Μπαμπάδων προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Αξιότιμη κα Δημαδάμα,

Σε συνέχεια της επικοινωνία μας της 16/2/2024, μέσω τηλεδιάσκεψης, σας αποστέλλουμε κάποια στοιχεία σχετικά με τα θέματα που αναπτύξαμε, καθώς και τα αιτήματά μας , ελπίζοντας ότι θα τύχουν της δέουσας προσοχής σας για την αποκατάσταση και τήρηση της ισότητας μεταξύ των 2 φύλων την οποία εκ της θέσεώς σας υπηρετείτε..

1.Οι ρυθμίσεις και οι ενέργειες που κάνετε, να λαμβάνουν υπ όψιν εξίσου και τα δύο φύλα ώστε να μην μεροληπτούν υπέρ του ενός μόνο φύλου.


2. Να δημιουργηθούν δομές υποστήριξης και φιλοξενίας και για τούς άνδρες οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να απομακρυνθούν κακοποιημένοι και καταρρακωμένοι από την οικία τους, χωρίς να έχουν που να καταφύγουν. Θα πρέπει να γίνει διαφήμιση από ΜΜΕ συγκεκριμένα για αυτό.


3. Στις δομές υποστήριξης και φιλοξενίας τα αγόρια να μην χρειάζεται να αποχωρήσουν από τις δομές στα 12 σε αντίθεση με τα κορίτσια που παραμένουν μέχρι τα 18. Εξισορρόπηση ορίου ηλικίας.


4. Εφαρμογή panic button για τα γυναίκες, άντρες και παιδία με προτεραιότητα κυρίως στα παιδιά λαμβάνοντας υπόψη την έξαρση βίας μεταξύ ανηλίκων και όχι μόνο.


5. Να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται σε κάθε τομέα δημοσίου καθώς υπάρχει ανισότητα ή δυσχρηστία ως προς την αντιμετώπιση και πιο συγκεκριμένα :

  • Οι διατροφές να θεωρούνται φορολογικά έξοδα καθώς μπαμπάδες που υποχρεούνται να καταβάλλουν διατροφή  αναγκάζονται να πληρώνουν φόρο για χρήματα που έχουν δώσει από το υπόλοιπο του μισθού τους με συνέπεια τελικά την απόδοση “διπλής” διατροφής


  • Γονικές Άδειες


  • Νταντά της γειτονιάς να ισχύει και κατόπιν αίτησης του πατέρα


  • Αίτηση για Παιδικό Σταθμό μέσω ΕΕΤΑΑ να μπορεί να γίνεται και από τους 2 γονείς που, ασκούν από κοινού την γονική μέριμνα/επιμέλεια με την επίδειξη δικαστικής απόφασης σε κάθε περίπτωση (απάντηση σε αλληλογραφία με το γραφείο ισότητας την 4/6/2020 με μέλος του ΔΣ με Αρ.Πρωτ. Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ 201 “κατά την αίτηση μπορούν χωρίς επίδειξη απόφασης οι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών” ).


Να υπάρχει ισότητα στο θέμα “μονογονεϊκής οικογένειας” σε περίπτωση ισόχρονης ή στο 1/3 του χρόνου συνεπιμέλειας διότι και ο πατέρας είναι πλέον μονογονέας. Πρέπει να δικαιούνται και οι δυο άδειες, επιδόματα και ότι αφορά στις μονογονεϊκές οικογένειες. Να ανακοινωθούν επισήμως τα επιδόματα που χορηγούνται και δικαιούνται και οι δύο γονείς διότι η κάθε υπηρεσία δημοσίου αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον όρο “μονογονεϊκή οικογένεια”. Τέλος ζητάμε να σταματήσουν οι άδικες, προκλητικές και μεθοδευμένες κατηγορίες εναντίον των μπαμπάδων  οι οποίοι το μόνο που γυρεύουν είναι δικαιοσύνη και τα παιδιά τους και οι οποίοι είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η εικόνα που παρουσιάζεται γι αυτούς είναι στρεβλή και εκ του αποτελέσματος κατευθυνόμενη από ιδιοτελή συμφέροντα.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε αποκατάσταση της ισότητας την οποία πρεσβεύετε.


Υ.Γ.

Σας επισυνάπτουμε ένα video αποξενωμένων μπαμπάδων και οικείων για να πάρετε μια γεύση γιατί αγωνίζονται οι μπαμπάδες


Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.