Σκοπός – αποστολή

Οι «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα του παιδιού» είναι μια Αστική μη Kερδοσκοπική εταιρία, ένα κίνημα ανθρώπων-γονέων, που βιώνουμε το πρόβλημα της αποξένωσης, στερούμενοι της δυνατότητας να είμαστε ουσιαστικά ενεργοί στις ζωές των παιδιών μας.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, μέσω τόσο της προσωπικής διαδρομής του καθενός από εμάς, όσο και μέσω των πορισμάτων της επιστήμης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος της γονεϊκής αποξένωσης, που αποστερεί τα παιδιά και από τους δύο γονείς του. Η ομαλή και αρμονική ψυχοσωματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών απαιτεί την παρουσία και των δύο γονέων και για τον λόγο αυτό επιδιώκουμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στο οικογενειακό δίκαιο που αφορά την επιμέλεια των παιδιών.

Η Ελλάδα σήμερα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο δεν εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και σε περίπτωση διαζυγίου η επιμέλεια αποδίδεται κατ’ αποκλειστικότητα στον έναν από τους δύο γονείς, συνηθέστερα στην μητέρα. Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα για την θέσπιση της Συνεπιμέλειας, του Ίσου Χρόνου ανατροφής και της Εναλλασσόμενης Κατοικίας, για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Επιδιώκουμε την προβολή των θέσεων μας μέσω της κοινωνικής δράσης και της υποστήριξης αυτών μέσω όλων των παρεχόμενων διαύλων επικοινωνίας. Η δραστηριότητά μας είναι καθημερινή, μέσω της συστηματικής δημοσίευσης Δελτίων Τύπου, τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας www.energoimpampades.gr, συνεντεύξεων των μελών μας σε ΜΜΕ. Επίσης, ανταλλάσσουμε απόψεις μεταξύ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Youtube, Χ, Linkedin, Tiktok

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.