Ποιοι είμαστε

Τον Μάρτιο του 2020 ο Σταύρος Σίπκας πατέρας δυο αγοριών του Δημήτρη και του Μιλτιάδη μη αντέχοντας να ζει χωρίς τα παιδιά του και μακριά από την καθημερινότητα τους στην οποία σταμάτησε να είναι ενεργός (εξ ου και το όνομα της ομάδας μας) αποφασίζει να δημιουργήσει μια διαδικτυακή ομάδα με στόχο να αλλάξει το Οικογενειακό Δίκαιο για τα δικαιώματα των παιδιών μετά τον χωρισμό των δυο γονέων.

Αρχικά μέσω facebook συστάθηκε συντονιστική επιτροπή εκ της οποίας 4 μέλη παραμένουν μέχρι σήμερα και ξεκινήσαμε τον αγώνα για την δικαίωση των παραγκωνισμένων επι 40 χρόνια μπαμπάδων αλλα κυρίως για τα δικαιώματα των παιδιών.

Τον Απρίλιο του 2020 η ομάδα επεκτείνεται και σε άλλα social media και φτιάχνει κανάλι στο youtube.

Τον Ιούνιο του 2020 η ομάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αποφασίζεται από την συντονιστική επιτροπή η δημιουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ).

Στις 9 Ιουλίου 2020 η ομάδα γίνεται εταιρία με όνομα ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με διακριτικό τίτλο ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Α.Μ.Κ.Ε με αριθμό ΓΕΜΗ 155505801000

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες επεκτείνονται και αποκτούν ακολούθους σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στό εξωτερικό και αρχίζουν δράσεις με σποτάκια καλλιτεχνών, διαφήμιση σε ραδιόφωνο και αφίσες στις στάσεις αστικών Μ.Μ.Μ όλης της Αθήνας, όλα ευγενικές προσφορές από συμπάσχοντες και ευαίσθητους ανθρώπους, τηλεδιασκέψεις με πολιτικούς και φορείς και πολλες συνεντεύξεις σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μέχρι που παίρνει την απόφαση, με την οικονομική συμμετοχή των ακολούθων, να αναθέσει στην εταιρεία Focus Bari Πανελλαδική δημοσκόπηση η οποία εκ του αποτελέσματος στέφεται από μεγάλη επιτυχία..

Οι ενεργοί μπαμπάδες καλούνται στην Βουλή των Ελλήνων για να πουν την γνώμη τους για το νέο νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση και εκπροσωπούνται από τον νομικό τους σύμβουλο  Δικηγόρο Αθηνών Δημήτριο Δουλιώτη.

21 Μαϊου 2021 ψηφίζεται ο νόμος 4800 που φέρνει την συνεπιμέλεια και ελάχιστο  χρόνο στον κάθε γονέα 1/3 του συνολικού.

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες υπήρξαν ο βασικότερος μοχλός πίεσης για τον καινούργιο νόμο ο οποίος όμως δημιούργησε αντιδράσεις απο τις γυναικείες οργανώσεις και όσους ήταν και είναι υπέρ τής αποκλειστικής επιμέλειας, συνεχίζουν ομως τον αγώνα τους μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος και το τελευταίο παιδί να αποκτήσει τον πατέρα του.

Σήμερα το Δ.Σ. των ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ απαρτίζεται από τους κάτωθι: ..

Σταύρο Σίπκα

Μαίρη Τόλια

Σάκη Παπαδημητρίου

Σταύρο Κακουλίδη

Χρήστο Νικολαίδη

Κατερίνα Ζεκυρία

Μανώλη Μπαρουλάκη

Δημήτρη Μπατσακούτσα

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ

 ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ…….

 Είναι δικαίωμά τους!

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.