Επίσημο “όχι” από την κυβέρνηση στην Βουλή, για την ενσωμάτωση του όρου “γυναικοκτονία”

 

Τι δήλωσε η υπουργός Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική.

Αρνήθηκε – για πολλοστή φορά- η κυβέρνηση στην Βουλή την ενσωμάτωση του όρου «γυναικοκτονία» στο ποινικό δίκαιο, απορρίπτοντας τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά.

Την επίσημη σχετική δήλωση έκανε από τα κυβερνητικά έδρανα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη που επικαλέστηκε την συνολική αυστηροποίηση των ποινών.

Αιτιολογώντας την στάση της κυβέρνησης η υπουργός δήλωσε ότι πρέπει «να απέχουμε από την δημιουργία εντυπώσεων» και να υπάρξει «ενιαία πολιτική και κοινωνική απάντηση» όπως και «να στηρίξουμε αποτελεσματικά όσες βρίσκονται στην ζώνη της κακοποιητικής συμπεριφοράς».

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.