Δελτίο τύπου Ενεργών Μπαμπάδων για την διαβούλευση του Υπουργείο Δικαιοσύνης

 

Η Διαβούλευση του Υπουργείο Δικαιοσύνης με τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα αλλά κυρίως με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπισή της η οποία έληξε στις 28/12/2023 μας έφερε μνήμες μιας άλλης Διαβούλευσης πριν 2,5 περίπου χρόνια με θέμα τον ν. 4800/21 περί Συνεπιμέλειας και από Κοινού και Εξίσου. Ήταν τότε που χιλιάδες παραγκωνισμένοι μπαμπάδες έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι θέλουν και δικαιούνται να υπάρχουν στην ζωή των παιδιών τους, να τα ανατρέφουν και να τα περιβάλλουν με όλη τους την αγάπη.

Ήταν οι μπαμπάδες που στήριξαν με όλη τους την δύναμη το δίκαιο αίτημά τους και τον Υπουργό κο Τσιάρα που στεκόταν δίπλα τους δεχόμενος σκληρό πόλεμο από διάφορα γυναικεία συμφέροντα τα οποία ποτέ δεν δέχτηκαν την ήττα τους. Ήταν οι μπαμπάδες που σήμερα κατηγορούνται ως θύτες, βίαιοι, κακοποιητές και γυναικοκτόνοι εδραιώνοντας έτσι μίσος απέναντι στο ανδρικό φύλο από τα ίδια αλλά πιο οργανωμένα συμφέροντα, από τις ίδιες παράλογες φωνές, τις ονομαζόμενες νεοφεμινίστριες οι οποίες καμία επαφή πλέον δεν έχουν με την λέξη “ισότητα” που κάποτε διεκδικούσαν αφού στοχεύουν στην καταρράκωση και συντριβή του ανδρικού φύλου υποτάσσοντας την πολιτεία σε παράλογες απαιτήσεις. Έτσι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Φλωρίδης έθεσε σε Διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των φύλων και το μόνο που προάγει είναι η έμφυλη διάκριση από την στιγμή που υπαινίσσεται και προδικάζει ότι την ενδοοικογενειακή βία την προκαλούν μόνο άνδρες αφού στις δομές θα φιλοξενούνται μόνο γυναίκες, καθορίζοντας έτσι τον θύτη και το θύμα ανάλογα με το φύλο.

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες πήραμε μέρος στην Διαβούλευση για να σχολιάσουμε και να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, τίς αντιθέσεις μας, να υπερασπιστούμε τήν αξιοπρέπειά μας από τις κακοποιητικές κατηγορίες, να διαμαρτυρηθούμε γιατί δεν απασχόλησε καθόλου τον κο Υπουργό η μάστιγα τής Αποξένωσης την οποία τολμούν να αμφισβητούν οι “κακοποιημένες” κυρίες ζητώντας να απαλειφθεί από παντού ο όρος, ως “ψευδοσύνδρομο”, λες και δεν υπάρχουν παγκοσμίως χιλιάδες παιδιά και μπαμπάδες αποξενωμένοι, λόγω αποκλειστικής επιμέλειας. Να δηλώσουμε για μια φορά ακόμα ότι κακοποιούμεθα καθημερινώς με όλους τους τρόπους (τώρα πλέον και με κοινωνικό διασυρμό) όπως οι τραγικές αυτοκτονίες των ανδρών (78% ανδ. 22% γυν.) το τριπλάσιο ποσοστό κακοποίησης παιδιών από τις μητέρες βάσει έρευνας του Χαμόγελου του Παιδιού και τέλος τα περιστατικά βίας που ασκούν οι γυναίκες στους άνδρες και ανακοινώνονται με μεγάλη συχνότητα από τα ΜΜΕ (τηλεόραση και sites που πολλές φορές περνούν στα ψιλά) με τάση επιθετικότητας και εγκληματικότητας που αυξάνεται ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ !

Επειδή οι Ενεργοί Μπαμπάδες έχουν μάθει να μάχονται για τα δίκαιά τους, να τα διεκδικούν και να τα στηρίζουν αποφάσισαν να κάνουν καταμέτρηση σχολίων στα Κεφάλαια Β και Δ της Διαβούλευσης τα οποία αναφερόντουσαν στα θέματα που ενδιέφεραν. Αναφέρουμε τα νούμερα της συμμετοχής στα σχόλια γιατί θεωρούμε ότι τα λένε ΟΛΑ !

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΑΠΟ 18/11-28/12 2023 ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ν. 4620/ 2019

Τα σχόλια που αφορούν άνδρες    297

Τα σχόλια που αφορούν “κακοποιημένες γυναίκες ” 56

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ν. 3500/2006

Τα σχόλια που αφορούν άνδρες    1050

Τα σχόλια που αφορούν “κακοποιημένες γυναίκες ” 219

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ κα ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ……ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ.

 

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.