ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 


 

          Μια πραγματική και άσχημη ιστορία

Σήμερα κατέβηκα στην πισίνα του ξενοδοχείου που διαμένω να κάνω ένα δροσερό μπάνιο ,είχα πάει από νωρίς για να χαλαρώσω με την πρωινή ησυχία , λίγη ώρα αργότερα άρχισε να κατεβαίνει κόσμος να δροσιστεί, οικογένειες με παιδιά, μόνες μαμάδες και μπαμπάδες που είχαν πάρει τα παιδιά τους διακοπές.
Καθώς καθόμουν και παρατηρούσα τον κόσμο γύρω μου διαπίστωσα ότι πολλοί γονείς είναι κακά πρότυπα για τα παιδιά γιατί απλά τα έχουν μαζί τους σαν τα σακίδια πλάτης , που όταν φτάνουμε στον προορισμό μας τα αφήνουμε σε μια καρέκλα μέχρι να ξαναφύγουμε και να τα πάρουμε μαζί μας.
Είδα πολλά παιδιά να κάθονται στις ξαπλώστρες για πολλές ώρες με ένα κινητό ή ένα tablet στο χέρι αδιαφορώντας για την πραγματικότητα ,για τον χώρο που βρίσκονται ,ότι είναι διακοπές, αδιαφορώντας για τα πάντα γύρω τους. Το μόνο που τα ενδιέφερε η εικονική πραγματικότητα που τα έχουν υποβάλει οι γονείς τους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Γύρισα να δω πως συμπεριφέρονται αυτοί οι γονείς και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι δεν είναι καλύτεροι από τα παιδιά τους, με ένα κινητό στο χέρι τσιγάρο και καφέ στο άλλο, οι άνδρες- μπαμπάδες να μιλάνε με φίλους για τον χθεσινό αγώνα και για την όμορφη σερβιτόρα του μπαρ της πισίνας και οι γυναίκες – μαμάδες να σχολιάζουν τι φορούσε και πόσα like πήρε η τηλεπερσόνα που είδαν στην τηλεόραση χθες και να σχολιάζουν τους κοιλιακούς του ναυαγοσώστη της πισίνας και μετά από πολύ ώρα που θυμήθηκαν ότι έχουν παιδιά μαζί τους να τους λένε «άντε να μπείτε στην πισίνα» ,με μια φωνή απλά να πουν ότι τους το είπαν, για να πιστέψουν ότι ασχολήθηκαν και η απάντηση των παιδιών ένα ξερό «ΟΧΙ» και να συνεχίζουν στον εικονικό τους κόσμο.

 


Αγαπητοί γονείς ΟΧΙ δεν είναι συμπεριφορά αυτή προς τα παιδιά σας, ΔΕΝ μπορείτε να μην έχετε βάλει όρια και κανόνες , ΔΕΝ μπορείτε να μην έχετε βάλει το Family Link στις ηλεκτρονικές συσκευές τους για να ξέρετε πόση ώρα και με τι ασχολούνται , ΔΕΝ μπορείτε να είστε αδιάφοροι για τα παιδιά σας και να μην ασχολείστε μαζί τους , τι αναμνήσειs θα έχουν από εσάς όταν μεγαλώσουν ;Την οθόνη του κινητού; Τα πάτε διακοπές απλά για να τα ξεφορτωθείτε σε μια καρέκλα και να κοκορεύεστε στην δουλειά σας το πόσα πολλά λεφτά χαλάσατε στις διακοπές και περάσατε τέλεια ,όταν θα γίνει το κακό ορίζετε με ψευδή στοιχεία στα δικαστήρια για το πόσο καλοί γονείς είστε και το πόσο καλά είναι τα παιδιά μαζί σας. Τα παιδιά σας θα σας στηρίξουν ή θα είναι στην οθόνη του κινητού τους αδιαφορώντας αυτά για εσάς αυτή την φορά;Ή θα πληρώνετε αδρά παιδοψυχολόγους για να μεταφέρουν την δική σας αλήθεια στα δικαστήρια.
Ναι σίγουρα πρέπει και οι γονείς να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται άλλα όχι στην αδιαφορία με την οποία ήρθα αντιμέτωπος σήμερα.
Πως έχετε την απαίτηση τα παιδιά σας να είναι σωστά όταν εσείς δεν τα εφοδιάζετε με τα σωστά πρότυπα και την αγάπη που τους αρμόζει. Σταματήστε να αποξενώνετε τα παιδιά σας από τους ίδιους σας τους εαυτούς.

 

 

Δυσλεκτικός Αρθρογράφος
Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.