Ψευδείς κατηγορίες – Η εξομολόγηση ενός Πατέρα

Η δημόσια εξομολόγηση ενός Πατέρα που βιώνει την καθημερινή αδικία και αποξένωση από το ίδιο του το παιδί αλλά και την περιφρόνηση από το κράτος και το δικαστικό σύστημα που τον αφήνει απροστάτευτο και δεν τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο μέλος αυτής της κοινωνίας.  Ακολουθεί η περιγραφή της ιστορίας από τον ίδιο τον Πατέρα.


Ως Πατέρας και ως άνθρωπος που βιώνω καθημερινά την αδικία και την αποξένωση από την ίδια μου την κόρη έλαβα το θάρρος να εξομολογηθώ δημόσια την ιστορία μου.

Με την παρούσα θέλω να εκφράσω τον πόνο και την αγωνία που βιώνω καθημερινά ποικιλοτρόπως, από την μία οι ψευδείς κατηγορίες προς το πρόσωπο μου από την πρώην γυναίκα μου και από την άλλη η μεθοδευμένη αποξένωση και απαξίωση της ανήλικης κόρης μου προς το πρόσωπό μου.

Πρόκειται για γεγονότα που μου συμβαίνουν τους τελευταίους οκτώ (8) μήνες συνεχώς. Συγκεκριμένα παρεμποδίζεται από την εν διαστάσει σύζυγό μου το δικαίωμα της επικοινωνίας με τα τρία ανήλικα τέκνα μου.

Για το λόγο αυτό έχω υποβάλει σε βάρος της πλέον των 7 εγκλήσεων για παραβίαση δικαστικής απόφασης χωρίς ωστόσο εκείνη να συμμορφώνεται.

Αντιθέτως χρησιμοποιεί τα δύο εκ των τριών ανηλίκων τέκνων μας, ήτοι τις θυγατέρες μας, ως μέσο για την επιδίωξη των δικών της οικονομικών αξιώσεων, αποξενώνοντάς τα από τον πατέρα τους.

Αποκορύφωμα της συμπεριφοράς της αυτής αποτέλεσε το εξής περιστατικό:

Έπεισε την δωδεκάχρονη κόρη μας -ενώ βρισκόταν στην οικία μου- να καλέσει τηλεφωνικά την αστυνομία και να ισχυριστεί ότι δήθεν ο πατέρας της, άσκησε σωματική βία πάνω της και μάλιστα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη των νοτίων προαστίων.

Σημειωτέων δε ότι όταν κατέφτασε η αστυνομία στην οικία του πατέρα η μητέρα βρισκόταν ήδη έξωθεν αυτής αναμένοντας τους !!!

Οι ισχυρισμοί αυτοί βέβαια καταρρίφθηκαν από τον ανήλικο γιο μας και αδελφό της δωδεκάχρονης, ο οποίος κατέθεσε ενώπιων των Αστυνομικών οργάνων ότι ουδέποτε ο πατέρας τους έχει ασκήσει βία είτε στα τέκνα του είτε στην εν διαστάσει σύζυγό του, και ότι όσα υποστηρίζει η αδελφή του δεν είναι αληθή.

Λίγες δε ημέρες πριν, κατά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της ιδίας της μητέρας περί καθορισμού προσωρινής διατροφής και της αίτησης του πατέρα περί ρύθμισης της επικοινωνίας του με τα τέκνα τους, ο ίδιος ο μάρτυρας, που πρότεινε η μητέρα, ενόρκως κατέθεσε ότι ουδέποτε τα τέκνα έχουν παραπονεθεί για άσκηση βίας από τον πατέρα τους !!!

Στην ένδικη, δε, αίτησή της, η μητέρα ουδέν απολύτως περιστατικό βίας επικαλείται σε βάρος των τέκνων !!!

Η εν λόγω δε ενέργεια υπαγορεύθηκε από τη μητέρα τέσσερις (4) μόλις ημέρες πριν τη συζήτηση του αιτήματός του πατέρα περί έκδοσης προσωρινής διαταγής για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων τους στον ίδιο.

Είναι φανερό ότι η εν λόγω υπόθεση αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα ότι πρέπει η Πολιτεία, σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων στο οικογενειακό δίκαιο, να λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία των πατέρων από τις κατασκευασμένες κατηγορίες των μητέρων σε βάρος τους με άμεσα θύματα τα ανήλικα τέκνα.

 

Η παραπάνω ιστορία αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά για ευνόητους λόγους τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων σκοπίμως δεν αναφέρονται.

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.