Ο Γ. Αμυράς κατέθεσε τροπολογία για τη «Συνεπιμέλεια τέκνων»

Μετά την υποβολή τριών κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, παρεμβάσεις εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου και ανάδειξη του θέματος σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της συνεπιμέλειας των τέκνων καταθέτοντας για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια σχετική τροπολογία στη Βουλή. Στόχος του κ. Αμυρά είναι ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου της χώρας προς την κατεύθυνση της απόλυτης εξασφάλισης του συμφέροντος του παιδιού μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
2019.04.02_ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ»

Το ισχύον σήμερα απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην πρακτική του αποκλεισμού του ενός γονέα από τη ζωή του παιδιού μετά τη διακοπή του γάμου και ενθαρρύνει τη λογική της «ιδιοκτησίας» του παιδιού από τον γονέα που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το παιδί χρησιμοποιείται ως όπλο αντεκδίκησης των πρώην συζύγων και δίνεται χώρος σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας με ολέθριες συνέπειες για την ψυχοσωματική υγεία του παιδιού. Το διαζύγιο βιώνεται σαν ένα τραυματικό γεγονός και η πρακτική που ακολουθείται φτιάχνει έναν πατέρα-επισκέπτη ο οποίος συνιστά μια παρένθεση στη ζωή του ίδιου του του παιδιού.

«Οι δύο γονείς που έφεραν στον κόσμο ένα παιδί έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να το μεγαλώσουν, να το αναθρέψουν σε ένα οικογενειακό κλίμα και όχι αποξενώντάς το μετά το διαζύγιο από τον έτερο γονέα. Πυρήνας της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η ευζωία, η ευτυχία και η ψυχοσωματική υγεία του παιδιού και η αυτονόητη ανάγκη του να μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον έχοντας το πρότυπο και των δύο γονέων του, πράγμα που θα συντελέσει στο χτίσιμο μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας» σχολίασε σχετικά ο κ. Γιώργος Αμυράς.

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.