Και στην Κέρκυρα τα πλοκάμια του κυκλώματος αφαίρεσης επιμέλειας παιδιών!

 

Και στην Κέρκυρα είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα δικηγόρων και παιδοψυχολόγων που, με το αζημίωτο, χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις ασέλγειας ή κακομεταχείρισης κατά παιδιών για να αφαιρούν την επιμέλεια από πατεράδες, μετά από “δύσκολα” διαζύγια!

 

 

Η Αξιωματικός – Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία διερευνάται από το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων, φέρεται μαζί με άλλες ψυχολόγους και σε συνεννόηση με δικηγορικά γραφεία και δικαστικούς λειτουργούς, να εκδίδουν, με το αζημίωτο, πλαστές βεβαιώσεις κακοποίησης ανήλικων κατά παραγγελία του ενός γονέα εις βάρος του άλλου. Σωρεία καταγγελιών, από γονείς που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε μακροχρόνιες καθείρξεις, χάνοντας την επαφή με τα ίδια τους τα παιδιά.

Οι καταγγελίες έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια ως “βροχή”, ωστόσο αφενός μία πρώτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε μία από τις υποθέσεις, αλλά και αποκαλύψεις τόσο από τον τηλεοπτικό σταθμό Open στην εκπομπή “Ανοικτές Υποθέσεις” όσο και από το δελτίο ειδήσεων του Mega Channel, έχουν επιταχύνει τις εξελίξεις που “τρέχουν” από το 2022…
Στο κύκλωμα για το οποίο βγαίνουν στη δημοσιότητα συνεχώς αποκαλύψεις, συμμετείχαν δικηγόροι, μία ιδιώτης ψυχολόγος και μία ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι αξιωματικός και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το μοτίβο

Πρόκειται για μεγάλο αριθμό υποθέσεων με το ίδιο μοτίβο. Η πρώην σύζυγος κατηγορεί τον πατέρα των παιδιών για το επαχθέστερο, ίσως, των εγκλημάτων και η ψυχολόγος εκδίδει “κατά παραγγελία” γνωματεύσεις που να το πιστοποιούν. Συχνά μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι πατεράδες και διερευνούν οι Αρχές, αυτό γίνεται και με την “εμφύτευση” φριχτών παραστάσεων στο αθώο μυαλό των παιδιών, με τη μέθοδο της επανάληψης και της υποβολής.
Από το καλοκαίρι του 2003, άρχισε έρευνα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ΕΔΕ από την ηγεσία του Υγειονομικού της Αστυνομίας, για τη δράση της επίορκου, όπως φαίνεται, ψυχολόγου της Αστυνομίας.

Τι δείχνει η έρευνα

Όπως φαίνεται, έχουν επιστρατευτεί παράνομες, αντιδεοντολογικές και κακοποιητικές τακτικές ψυχολόγων οι οποίοι φέρονται να υποβάλλουν την ασέλγεια προς τον ανήλικο με σκοπό να εμφυτεύσουν το ψευδές ως αληθινό στο υποσυνείδητό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δημιουργήσει, στον υπό διαμόρφωση ακόμα εγκέφαλό του, αρνητικά συναισθήματα για τον πατέρα, ακόμα και ανατριχιαστικά «γεγονότα» που δεν έχουν συμβεί ποτέ, αλλά στα αυτιά του δικαστή θα ακουστούν ως «ασέλγεια».
Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες, ενώ το 2022 αποκαλύφθηκαν τέτοιου τύπου κυκλώματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους πατεράδες, ενώ αθωώνονται τελικά από τη Δικαιοσύνη, να έχουν καταστραφεί ουσιαστικά από όλη αυτή τη διαδικασία, οικογενειακά, κοινωνικά, ακόμα και επαγγελματικά, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, χάνεται και ο όποιος δεσμός με τα τέκνα του.

Στην Κέρκυρα

Μία από αυτές τις υποθέσεις που ερευνώνται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφορά υπόθεση στην Κέρκυρα!
Πληροφορίες του CorfuPress.com αναφέρουν πως υπόθεση στην Κέρκυρα ήταν μία από τις πρώτες που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη, για έναν πατέρα μίας μικρής κοπέλας που πέρασε το δικό του Γολγοθά προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ασέλγησε στο παιδί του!
Ο εν λόγω πατέρας έχει αθωωθεί με 2 απαλλακτικά βουλεύματα, μετά από μακρόχρονη έρευνα και απίστευτη ταλαιπωρία… Η πρώην σύζυγός του είχε κάνει καταγγελία για ασέλγεια και έφυγε εκτός του νησιού για άλλη περιοχή της χώρας, την πατρίδα της, παίρνοντας μαζί και τα παιδιά.
Ωστόσο, ο πατέρας, μετά από μία μεγάλη νομική μάχη (κατά την οποία αποκαλύφθηκε και η διασύνδεση με άλλες περιπτώσεις και με το κύκλωμα χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων) όχι μόνο πήρε πίσω τη δυνατότητα να βλέπει τα παιδιά του, αλλά κέρδισε και τις υποθέσεις εναντίον του οριστικά και αμετάκλητα, την ώρα που δικαστικές αποφάσεις για την επικοινωνία του με τα παιδιά του παραβιάζονται από την πρώην γυναίκα του, με αποτέλεσμα η τελευταία να καταδικάζεται για τις παραβάσεις αυτές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ψυχολόγος που εμπλέκεται στο κύκλωμα ήταν η τεχνική σύμβουλος της πρώην συζύγου του ενώ εμπλέκεται και το δικηγορικό γραφείο στο οποίο επίσης φέρεται να έχει εμπλοκή με το κύκλωμα!
Κατά της ψυχολόγου στην Κέρκυρα έχουν ασκηθεί 3 ποινικές διώξεις για ψευδή γνωμάτευση ενώ αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλες υποθέσεις στην Κέρκυρα.

Μοντέλο δράσης

Η διασπορά του δικαστικού συστήματος κατά τόπους και η μη ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος σε πανελλήνια κλίμακα έχουν επιτρέψει τη λειτουργία της εγκληματικής αυτής μεθόδου έως τώρα. «Πραγματικά, όταν κάποιος μελετήσει περιπτώσεις τέτοιων κατηγοριών, αναδύεται με σαφήνεια το μοντέλο δράσης των κατηγόρων», αναφέρει η δικηγόρος. «Δρουν λίγο πριν από τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων για επικοινωνία ή συνεπιμέλεια, έχοντας συνήθως φροντίσει να εξασφαλίσουν “γνωματεύσεις” από συγκεκριμένα πρόσωπα (ψυχολόγους, ψυχιάτρους) για δήθεν ασέλγεια, για τη λήψη των οποίων δεν έχει τηρηθεί κανένα πρωτόκολλο, φυσικά, και στη συνέχεια, έως ότου ξεμπλέξει η υπόθεση (εν τω μεταξύ ο γονέας κατηγορείται ψευδώς για κακουργηματικές πράξεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον ίδιο), δηλαδή έως την αθώωση, παρέρχεται τόσος χρόνος ώστε η αποξένωση μεταξύ του αδίκως κατηγορηθέντος και του παιδιού να έχει παγιωθεί».
Όλο αυτό το σύστημα, η δράση του οποίου, όπως καταγγέλλεται, έχει αυξηθεί δραματικά ανά το πανελλήνιο -δηλαδή η βιομηχανία έκδοσης ψευδών ιατρικών πραγματογνωμοσυνών και ιατρικών πιστοποιητικών, τα οποία στηρίζονται σε αδόκιμες δήθεν ψυχολογικές πρακτικές, για την έκδοση των οποίων κακοποιούνται συναισθηματικά πολύ μικρά παιδιά, έρμαια σε κάθε μητρική παραίνεση και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως «αποδεικτικά μέσα» ενώπιον των αστικών και των ποινικών δικαστηρίων, εις βάρος αθώων-, ευτυχώς έχει αρχίσει και έρχεται στο φως.

Με πληροφορίες από:
Open TV
Mega Channel
Dikastiko.gr
Parapolitika.gr
Newsbomb.gr

 

Οι καταγγελίες για το κύκλωμα

«Βροχή» έπεσαν οι καταγγελίες για κύκλωμα, που όπως καταγγέλλεται, είχε στήσει φάμπρικα ψευδών βεβαιώσεων που χρησιμοποιούσαν δικηγόροι σε δίκες με σκοπό την αφαίρεση της επιμέλειας παιδιών από τους πατεράδες τους.
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν σε ρεπορτάζ του Mega Channel, πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα: “Ξεκίνησε με την ψυχολόγο της αστυνομίας περίπου το 2018 να εξετάζει υποτίθεται ανήλικα παιδιά και να τα βρίσκει κακοποιημένα από τον ένα εκ των δύο γονέων τους. Αυτό γινόταν πάντα στο πλαίσιο ενός συγκρουσιακού χωρισμού ή διαζυγίου των γονέων και υπήρχε μία αντιδικία σε ότι αφορά την επικοινωνία, την επιμέλεια και τη διατροφή του παιδιού», ανέφερε πατέρας που κατήγγειλε το κύκλωμα.
«Το πρόβλημα όμως διευρύνθηκε γιατί μπήκε και άλλη ψυχολόγος που έκανε το ίδιο ακριβώς και ακόμα χειρότερα διότι το έκανε πολύ πιο μαζικά. Είχε δικτυωθεί με δικηγορικά γραφεία και ξεκινούσαν το έργο της αποξένωσης του παιδιού από τον ένα γονέα, συνήθως από τον πατέρα μέσω αλλεπάλληλων εντατικών συνεδριών. Οι συνεδρίες αυτές ξεκινούσαν πριν γίνει η καταγγελία περί κακοποίησης, συνήθως ασέλγεια σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών και για κάποια παιδιά που ήταν λίγο μεγαλύτερα η κατηγορία ήταν για ενδοοικογενειακή βία».
«Ο σκοπός τους ήταν μέσω των συνεδριών αυτών που έκαναν με τα παιδιά, να καταφέρουν να γίνει βίωμα. Λέγεται εμφύτευση ψευδών αναμνήσεων αυτό το οποίο έκαναν, δηλαδή να κάνουν το παιδάκι μέσα από τις αλλεπάλληλες επαναλήψεις και προβολή εικόνων που δεν έχουν λάβει ποτέ χώρα αυτά να γίνουν βίωμα στο παιδί, ώστε αυτά όταν το παιδί μετά από ένα δύο χρόνια θα κληθεί να καταθέσει θα είναι ήδη αποκομμένο από τον ένα γονέα του και όταν θα τον ρωτήσουν τι συνέβη και αποκόπηκες, θα πει όλα αυτά τα τραγικά πράγματα που υποτίθεται ότι συνέβησαν».

 

Το ιστορικό: Τι έδειξε η αναφορά 9 πατεράδων!

Το θέμα είχε αρχικά αποκαλυφθεί από τον Αύγουστο του 2022, όταν ήρθε στη δημοσιότητα μία καταγγελία – αναφορά 9 πατεράδων που περνούσαν το δικό τους γολγοθά. Κατήγγειλαν βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων για δήθεν ασέλγειες σε ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με τις οποίες παιδοψυχολόγος φέρεται να έχει τροφοδοτήσει χωρισμένες γυναίκες με γνωματεύσεις κατά των πρώην συζύγων τους για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά τους.
Τον Αύγουστο του 2022, εννέα πατέρες κατέθεσαν καταγγελία ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Εκεί είχαν αναγραφεί στοιχεία των υποθέσεων ενός εκάστου καταγγέλλοντος, από τα οποία αποδεικνύεται αβίαστα ότι για όλους τους αδίκως κατηγορηθέντες χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες μέθοδοι.
Σε ρεπορτάζ του Βασίλη Γούλα στα Παραπολιτικά, αναφερόταν ότι στις 26 σελίδες της καταγγελίας αναφέρονται συνοπτικά οι υποθέσεις των 9 μπαμπάδων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εμφανιστεί και άλλοι πατεράδες που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και αναμένεται να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις συμπληρωματικά στην καταγγελία που έχει κατατεθεί. Παράλληλα γίνεται αναφορά στη μεθοδολογία και τις πρακτικές που ακολουθεί η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος, η οποία φέρεται να κατηγορεί ψευδώς τους άρρενες γονείς για κακοποιητική συμπεριφορά.
Οι γονείς αναφέρουν ότι όλα γίνονται σε συγκεκριμένο στάδιο της δικαστικής διεκδίκησης του παιδιού με συγκεκριμένη μέθοδο και με εξωφρενικές γνωματεύσεις. «Στο πλαίσιο υποθέσεων που ανέλαβα, για δήθεν ασέλγεια πατέρων επί των τέκνων τους, όπου πατέρες κατηγορούνται από τις μητέρες με ακριβώς το ίδιο σύστημα, αντιλήφθηκα ότι υφίστανται συγκεκριμένοι/ες “παιδοψυχίατροι”, “παιδοψυχολόγοι” και λοιποί τεχνοκράτες, οι ίδιοι/ες κάθε φορά, που αναλαμβάνουν τη στήριξη των ως άνω σκευωριών κατά αθώων, προκειμένου να ενδυθούν με δικαστικό ένδυμα και ψευδοεπιστημονικότητα οι ως άνω κατηγορίες, και υφίσταται κοινή μεθοδολογία στην τέλεση του ως άνω εγκλήματος κατά αθώων.
Η δε Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για τους ως άνω παράνομους σκοπούς στο πανελλήνιο, και η καθυστέρηση των διαδικασιών της οδηγεί σε οικονομική και ηθική εξόντωση αθώους γονείς, οι οποίοι επιπλέον αποξενώνονται πλήρως από τα τέκνα τους μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, η οποία οδηγεί μεν στην αθώωσή τους, αλλά μετά το πέρας τόσων ετών, ώστε σχεδόν να μην έχει πλέον νόημα, ενώ, ταυτόχρονα, οι υπαίτιοι των εγκλημάτων κατά αθώων συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.

ΠΗΓΗ:https://www.corfupress.com/2024

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.