Η βία δεν έχει φύλο

 

Προς τους Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν τις εκθέσεις της ευρωβουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ειδικά προς το κυβερνόν κόμμα που αγνοεί επιδεικτικά το τραγικό φαινόμενο της Γονικής Αποξένωσης και τις εκκλήσεις των γονέων που την υφίστανται, όπως επίσης και τις οργανωμένες ψευδείς καταγγελίες για ασέλγεια των ίδιων προς τα παιδιά τους, που γίνονται πλέον με αυξανόμενους ρυθμούς εις βάρος τους, οδηγώντας τα πράγματα συνήθως στον ίδιο στόχο που είναι η απαξίωση και εν κατακλείδι η Γονική Αποξένωση των παιδιών.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα το οποίο είναι άκρως ρατσιστικό υπέρ των γυναικών, αγνοεί παντελώς τον απαραίτητο ρόλο και την προσφορά του Πατέρα προς τα παιδιά του και αναγνωρίζει, προβάλλει και προστατεύει ως καλό γονιό μόνο την Μητέρα – σύντροφο η οποία είναι το θύμα αντίθετα με τον Πατέρα – σύντροφο ο οποίος αναφέρεται ως κακοποιητικός, βίαιος, ΜΗ αποξενωμένος (για αυτό και προτείνεται η απαγόρευση της χρήσης του όρου στις δικαστικές διαδικασίες), εξουσιαστής, πατριάρχης, χειριστικός, βιαστής των παιδιών του, αδιάφορος και οικονομικά εύρωστος, εφ’ όσον δήθεν μόνο η μητέρα επιβαρύνεται με τα έξοδα κατά τις δικαστικές διαδικασίες η οποία κατόπιν τούτου καθίσταται πτωχή άρα χρειάζεται οικονομική στήριξη.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την εξόφθαλμη διάκριση των φύλων, για την χρόνια  αδιαφορία στα προβλήματα και τις ανάγκες των Πατεράδων που αγωνίζονται για να υπάρχουν, να προστατεύουν και να παίζουν τον αυτονόητο ρόλο στην ζωή των παιδιών τους και σας επισημαίνουμε ότι αυτό το ψήφισμα θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή και τα θεμέλια του ν.4800/21 περί συνεπιμέλειας, το οποίο συντάχθηκε ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

Απόφαση 124/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Η αποξένωση του πατέρα από το τέκνο συνιστά προσβολή της προσωπικότητάς του και ηθική βλάβη, που του έχει προκληθεί, συνισταμένη στην πίκρα, απογοήτευση, στενοχώρια και ακύρωση του πατρικού ρόλου.

 

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ

 

https://www.youtube.com/watch?v=g9lyI1IHnYI

 

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

(Πηγή : Το Χαμόγελο του Παιδιού – Α’ εξάμηνο 2022)

 

Πατέρας    –  68

 

Μητέρα     –  203

 

https://www.hamogelo.gr/media/uploads_file/2022/07/11/p1g7mbl2ftuo2l1f1t7l1e9e1uauq.pdf

 

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ  

Πηγή : Οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ

 

https://www.klimaka.org.gr/stoixeia-autoktonion-etous-2022-paratiritirio-autoktonion-klimaka-org/

 

 

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ : ΓΥΝΑΙΚΕΣ  22%  –  ΆΝΔΡΕΣ  78%

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.