Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

 

 

Προς                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Αθήνα  23/4/2021

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης

κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή έρχεται να απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις που κάνατε σε ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα την δημόσια διαβούλευση και το αποτέλεσμα αυτής, αναφορικά με το Ν/Σ για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, καθώς εικάζουμε ότι τα στοιχεία που έχετε στην διάθεση σας για τα ποσοστά των συμμετεχόντων και των εκπεφρασμένων απόψεων είναι ανακριβή και ελλιπή. Θα θέλαμε συνεπώς να σας παραθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία, όπως προέκυψαν από ενδελεχή ανεξάρτητο έλεγχο και αντικειμενική καταγραφή.
Το ποσοστό των συμμετεχόντων που πήρε μέρος στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και στηρίζει τις επερχόμενες αλλαγές, ανέρχεται στο 81,96% ενώ μόνο το 13,13% είναι αντίθετο. Η ίδια η έννοια της Συνεπιμέλειας, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ένα ποσοστό 82% που μεταφράζεται σε 12.211 πραγματικά σχόλια. Είναι εμφανέστατη η διαφορά μεταξύ όσων είναι υπέρ των επερχόμενων αλλαγών και δη της συνεπιμέλειας και του ίσου χρόνου και όσων είναι πολέμιοι αυτών.

Ακολουθεί παράρτημα με τον αναλυτικό πίνακα των καταμετρημένων αποτελεσμάτων.

Κάνουμε έκκληση σε σας κ. Υπουργέ, να αφουγκραστεί η Ελληνική Πολιτεία την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών όπως απεικονίζεται στον πίνακα, που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της Συνεπιμέλειας κατά νομικό τεκμήριο, της Εναλλασσόμενης Κατοικίας και της Ισόχρονης ανατροφής – φροντίδας. Τα παιδιά και το απόλυτο συμφέρον τους βρίσκονται στο κέντρο όλων των ενεργειών και δράσεων τόσο των δικών σας όσο και των Ενεργών Μπαμπάδων, γι’ αυτό σας καλούμε να νομοθετήσετε με γνώμονα την  ψυχική ανθεκτικότητα και κοινωνική ευημερία τους. Τόσο με το δικό σας έργο, όσο και με το συνολικό έργο της κυβέρνησης φαίνεται εναργέστατα ότι δεν μένετε προσκολλημένοι σε αγκυλώσεις του παρελθόντος. Θεωρούμε ότι και σ’ αυτή την περίπτωση οι επερχόμενες αλλαγές θα είναι ρηξικέλευθες και δημοκρατικές, πέρα από στερεότυπα και έμφυλες προκαταλήψεις.

Συμπερασματικά, στην φαρέτρα των νομικά και επιστημονικά τεκμηριωμένων επιχειρημάτων μας, έρχεται να  προστεθεί ένα ακόμα, αυτό της καταγεγραμμένης και κατασταλαγμένης  στάσης των Ελλήνων και  Ελληνίδων  πολιτών που συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση.

Σας καλούμε ξανά να νομοθετήσετε με άξονα πάντα το ύψιστο συμφέρον των παιδιών μας το οποίο κατοχυρώνεται με την από κοινού, εξίσου και αδιαίρετη γονική μέριμνα, τον ίσο χρόνο ανατροφής και την εναλλασσόμενη κατοικία για όλους εκείνους τους γονείς που κρίνονται κατάλληλοι και ικανοί να ασκήσουν τα γονικά τους καθήκοντα.

Σας δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να σταθούμε αρωγοί σε βελτιωτικές προτάσεις που θα υποβληθούν, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εκφράζει τόσο τις δικές σας αρχικές προθέσεις όσο και της πλειονότητας της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Με ειλικρινή εκτίμηση

Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του Παιδιού – ΑΜΚΕ

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.