ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας στείλαμε σήμερα 10/4/23 στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη Κυριάκο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα Κωνσταντίνο για να τους εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σχετικά με την μη εφαρμογή του Ν.4800/21 από το δικαστικό σώμα σε βαθμό τέτοιο ώστε να βάζει φρένο στην κακοποίηση των παιδιών μέσω του συνδρόμου της γονικής αποξένωσης.

 

Αναλυτικά η επιστολή ;

 

ΠΡΟΣ :  Αξιότιμους  Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  &

                                      Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

 

Μετά από πολλούς αγώνες των ενεργών μπαμπάδων και την ενεργό στήριξη μας στο χρόνιο πρόβλημα του αποκλεισμού του ενός γονέα μέσω της αποκλειστικής επιμέλειας και τις καταστροφικές συνέπειές της καθώς και τον ανελέητο πόλεμο που όλοι δεχθήκαμε, ψηφίστηκε προς τιμήν σας ο Ν.4800/21 για το ύψιστο συμφέρον των παιδιών που δεν είναι άλλο από το να ανατρέφονται και από τους 2 γονείς εξίσου.

Έχουν περάσει 19 μήνες από την έναρξη της εφαρμογής του και εκτός από φωτεινές εξαιρέσεις, αποδεικνύεται πλέον σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικός από την στιγμή που δεν υιοθέτησε ως όφειλε το δικαστικό σώμα το πνεύμα του νομοθέτη και δεν υποστηρίχθηκε από τις αναγκαίες τροποποιήσεις – βελτιώσεις με αποτέλεσμα να μην έχει αλλάξει ουσιαστικά η ισχύουσα νομολογία των τελευταίων 40 χρόνων και να μένει εκτεθειμένος στις διαθέσεις των μητέρων ώστε να μπορούν να λειτουργούν  ανάλογα με τις ιδιοκτησιακές τους εμμονές.

Οι διαμαρτυρίες είναι πολλές και καθημερινές από μπαμπάδες που βλέπουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους να είναι δίπλα στα παιδιά τους να γκρεμίζονται από άδικες και χρονοβόρες αποφάσεις οι οποίες τους στερούν τα παιδιά τους και εξακολουθούν να τους κατατάσσουν σε γονείς δευτέρας διαλογής.

Οι νόμοι δεν ψηφίζονται μόνο για να ψηφίζονται αλλά πρωτίστως για να εφαρμόζονται και να αποκαθιστούν τις αδικίες προηγούμενων νομοθετημάτων, μέσω των κατάλληλων τροποποιήσεων που πρέπει να γίνονται όπου υπάρχουν νομικές αστοχίες.

Αυτό που καθημερινά αντιμετωπίζουμε είναι πόλεμος από τις λεγόμενες φεμινίστριες με κάθε είδους ψεύτικα επιχειρήματα και παρατηρούμε πλέον ότι δεν αναφέρεται πουθενά ή ιδιότητα και ο ρόλος του πατέρα ο οποίος λογίζεται πλέον ως ο μοναδικός αυτουργός στην κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών ενώ παράλληλα υπάρχει μία εξόφθαλμη υποστήριξη προς τις μητέρες με κάθε είδους παροχές οι οποίες παρόλο την από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα δεν δικαιούνται οι πατεράδες.

Κάνουμε εκκλήσεις συνεχώς για το τεράστιο πρόβλημα της αποξένωσης και αντί για απάντηση και λήψη μέτρων, βλέπουμε να προβάλλεται στα media πόσο κακοποιητές και βίαιοι είναι οι πατεράδες και λόγω αυτής της αιτίας να ιδρύονται γραφεία σε αστυνομικά τμήματα για να υποβάλλουν καταγγελίες οι μητέρες και δομές για την φιλοξενία και προστασία τους την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μία δομή για τους πατεράδες και την στιγμή που υπάρχουν έρευνες για το αντίθετο.

 

Η βία ασκείται και από τα δύο φύλα, βάσει της καταγραφής του Χαμόγελου του Παιδιού το Α’ εξάμηνο του 2022 τρεις (3) φορές πιο κακοποιητικές από τους μπαμπάδες είναι οι μητέρες προς τα παιδιά τους.

 

Καλλιεργείται συνεχώς και επιμελώς ένα αρνητικό κλίμα για τους άνδρες-μπαμπάδες ακόμα και με την εφαρμογή προς τις γυναίκες-μητέρες του panic button το οποίο έπρεπε να εφαρμοστεί πρώτα στους ανήλικους-εφήβους των οποίων τις παραβατικές συμπεριφορές παρακολουθούμε έντρομοι και οι οποίοι είναι προφανώς παιδιά της αποκλειστικής επιμέλειας.

Απευθυνόμαστε για ακόμα μία φορά σε εσάς για να σας παρακαλέσουμε να βάλετε ένα φρένο ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα και να υπερασπιστείτε τον νόμο που ψηφίσατε εσείς και συμφώνησε μαζί σας το 80% των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με τα σχόλια της Δημόσιας διαβούλευσης (με αριθμό ρεκόρ 15.000 σχόλια περίπου), να γίνουν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις – βελτιώσεις του, να σταματήσουν να δίνονται αστείες ποινές όταν υπάρχει παραβίαση δικαστικής απόφασης (κάτω από 6 μήνες φυλακή που δεν εκτίονται και απλά παραγράφονται), να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία όταν κατηγορείται ψευδώς ένας γονέας ότι κακοποιεί το παιδί του (Ως μοναδική τιμωρία η αφαίρεση γονικής μέριμνας από τον γονέα που κατηγόρησε ψευδώς) και μέχρι να αθωωθεί περνάνε 4-5 χρόνια όπου μετά χάνει κάθε επαφή με το παιδί του. Επίσης το επιχείρημα που τείνει να επικρατήσει στις δικαστικές αποφάσεις ότι για να δοθεί συνεπιμέλεια πρέπει οι σχέσεις των γονέων να είναι καλές (λες και αν ήταν καλές θα προσέφευγαν στις δικαστικές αίθουσες) πρέπει να πάψει να επικαλείται, συγκεκριμένα :

Η θεώρηση ότι, επειδή δεν συνεννοούνται οι γονείς, ας προκριθεί η αποκλειστική επιμέλεια και συνεπώς ο αποκλεισμός του ετέρου γονέα από την συν ανατροφή του τέκνου του, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Εφόσον η συνεννόηση ή μη είναι στην διακριτική ευχέρεια των γονέων, ο γονέας που πλεονεκτεί Νομολογιακά, μπορεί απλά να επιλέξει την μη συνεννόηση και να επιτύχει την αποκλειστική επιμέλεια. Με αυτόν όμως τον τρόπο, ζημιωμένο θα είναι το παιδί, το συμφέρον του οποίου, επιτάσσει την ενεργή και ουσιαστική παρουσία αμφότερων των γονέων στη ζωή του, και συνεπώς η επίκληση του συμφέροντος του, στο πλαίσιο ανάθεσης από το Δικαστήριο, αποκλειστικής επιμέλειας, καθίσταται πάντα προσχηματική.

Και σε τελική ανάλυση αν είναι δύσκολο να συνεννοηθούν μετά την διάσταση, δύο άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν, είναι ακόμα δυσκολότερο έως ανέφικτο να αναμένει κάνεις από ένα χωρισμένο και γεμάτο έχθρα γονέα να σεβαστεί τα δικαιώματα του ετέρου, όταν απλά μπορεί να μην το κάνει.

Τέλος και εξίσου σημαντικό είναι η απόδοση της δικαιοσύνης η οποία δεν θα πρέπει να καθυστερεί για τόσο μεγάλο διάστημα. Μοναδικό θύμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι τα παιδιά, που στερούνται τον έναν τους γονέα χωρίς να το θέλουν ούτε αυτά, ούτε ο γονέας.

Παρακαλούμε θερμά να πάρετε θέση σε αυτήν την διαμαρτυρία και να μας απαντήσετε γιατί δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο καινούργιος νόμος να λειτουργήσει επ’ ωφέλεια χιλιάδων παιδιών σύμφωνα με τα δικαιώματά τους και γιατί γίνονται αυτές οι διακρίσεις υπέρ των γυναικών αγνοώντας την ισότητα και την ισονομία των δύο φύλων.

 

Τριάντα δύο χιλιάδες διακόσιοι εβδομήντα τρεις (32.273) συμπολίτες μας μέχρι και σήμερα μαζί με τις οικογένειες τους τάσσονται στο κοινό αγώνα που κάνουμε για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών να ανατρέφονται και από τους δύο γονείς χωρίς φυλετικές, οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις. Ένας αριθμός που ανεβαίνει καθημερινά και θα συνεχίσει να ανεβαίνει όσο η πολιτεία θα συνεχίσει να κωφεύει.

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.