Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του κόσμου μας

Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του κόσμου μας. Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού θα πρέπει εμείς ως ενήλικες να αναλάβουμε την ευθύνη να προσπαθούμε καθημερινά να διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους έμπρακτα, αφού δεν είναι σε θέση να το κάνουν πράξη από μόνα τους!

Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα Ισότιμης και Κοινής Ανατροφής και Ίσου Χρόνου Επικοινωνίας ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ, ιδιαίτερα ύστερα από έναν χωρισμό! Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να το δεχτεί εν έτει 2020! Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Η νομοθεσία και οι θεσμοί της Ελλάδας υστερούν σημαντικά σε σχέση με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης* και την σύγχρονη έρευνα για υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Μεταξύ άλλων η Ελλάδα καλείται:

  • «να εξασφαλίσει ότι το οικογενειακό δίκαιο προβλέπει ότι σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, τη δυνατότητα της από κοινού επιμέλειας – φροντίδας των παιδιών, προς το συμφέρον αυτών…»
  • «να διασφαλίσει ότι οι γονείς έχουν ίσα δικαιώματα αναφορικά με τα παιδιά τους … εγγυώντας σε κάθε γονέα το δικαίωμα να ενημερώνεται και να έχει λόγο σε σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή του παιδιού…»
  • «να αφαιρέσει από τη νομοθεσία της κάθε διαφορά που βασίζεται στην οικογενειακή κατάσταση μεταξύ γονέων που έχουν αναγνωρίσει τα παιδιά τους»
  • «να εισάγει στη νομοθεσία της την αρχή της εναλλασσόμενης κατοικίας, περιορίζοντας οποιεσδήποτε εξαιρέσεις σε περιπτώσεις κακοποίησης η παραμέλησης παιδιών ή ενδοοικογενειακής βίας…»
  • «να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για το γεγονός ότι η εναλλασσόμενη κατοικία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με το βέλτιστο συμφέρον του τέκνου, και να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας τέτοιας λύσης…»

Ενεργοί μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού.

*http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML- EN.asp?fileid=22220&fbclid=IwAR3MIBWoLP24GoNdmTUzAJN-rFbn5kET- HpGWabrcLvNBt4QFiao-mU6mP8

 

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.