Αναμόρφωση Οικογενειακού Δίκαιου Νόμος 4800/2021 – ΦΕΚ 81/Α/21-5-2021

Η 21η Μαΐου 2021, θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα της λύτρωσης όπου μετά από 40 χρόνια περίπου αποκαταστάθηκε μια κατάφωρη αδικία που γινόταν εις βάρος της μεγάλης  πλειονότητας  των παιδιών χωρισμένων γονιών. Μια αδικία που δεν επέτρεπε στα παιδιά να έχουν στην καθημερινότητα τους τον έναν τους γονέα παρόλο που αυτός δεν είχε αποβιώσει και βρισκόταν εν ζωή.

Η μέρα αυτή λοιπόν είναι μέρα γιορτής και κατάνυξης των ψυχών χιλιάδων παιδιών και γονέων που επιτέλους έγινε πράξη το αυτονόητο.

Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για την ψήφιση του νόμου που αναμορφώνει το οικογενειακό δίκαιο στην χώρα μας και το εναρμονίζει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και νόμους. Την επιμονή και την υπομονή που επιδείξατε όλο αυτό τον καιρό σε όλους όσους σας  πολεμούσαν και ήταν αντίθετοι για μικροπολιτικούς λόγους αλλά και για να μην χάσουν τα προνόμια τους.

Θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας για περαιτέρω αλλαγές – βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό που κάναμε από τότε που ξεκινήσαμε την δράση μας.

Τα παιδιά χρειάζονται ισόχρονα και ουσιαστικά να ανατρέφονται και από τους δύο γονείς στην ζωή τους. Η συνεχόμενη προσπάθεια σας για να το πετύχετε αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με υπερηφάνεια για τους πολιτικούς που έχουμε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας και περάσαμε μαζί όλες τις αγωνίες και τις δυσκολίες μέρα – νύχτα στον δίκαιο και ιερό αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών μας, που δώσαμε μαζί. Όλοι οι συγγενείς, φίλοι, γιαγιάδες, παππούδες, μαμάδες και μπαμπάδες που μας περιβάλλαν με εμπιστοσύνη, ανιδιοτέλεια και όλοι μαζί καταφέραμε να γίνει πράξη το αυτονόητο, να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Όπως επίσης και άλλες ομάδες και συλλόγους που είτε συνεργάστηκαν μαζί μας είτε όχι, βοήθησαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα.

Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς, από σήμερα ξεκινάει ένας νέος αγώνας ακόμη πιο δύσκολος και σκληρός, αυτός που θα δοθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες, αυτός της πιστής εφαρμογής του νόμου από τους δικαστικούς λειτουργούς για να έχουν όλα τα παιδιά από κοινού και εξίσου και τους δύο γονείς στην καθημερινότητα τους στις οικίες αμφοτέρων.

Αναλυτικά όλο το νομοσχέδιο εδώ : https://www.e-nomothesia.gr/oikogeneia/nomos-4800-2021-phek-81a-21-5-2021.html

 

Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του Παιδιού – ΑΜΚΕ

Σχετικά άρθρα

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram
Tiktok
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.